lørdag den 29. marts 2008

OL i Kina

Nu har man hørt det med: De Olympiske Lege i Kina. Jeg begynder at tro at de to præster fra Dansk Folkeparti har fat i noget når de siger religionsundervisningen i folkeskolen er af dalende kvalitet. Dengang jeg var barn var Olympen et bjerg i Grækenland og de Olympiske Lege opstod i Grækenland, ikke i Kina. Allerede dengang var Grækerne foran alle os andre, ved de originale Olympiske Lege var alle atleter nøgne og der var derfor ikke nogen diskussion om hvorvidt det var et nyt stof i svømmedragterne der satte rekorderne eller svømmerne selv.

I disse dage kan man læse at en flok kvinder fra Sverige har taget denne stolte tradition op igen og forsøger at foretage lidt velpåkrævet folkeoplysning ved at bade nøgne de offentlige svømmehaller, ganske som man gjorde dengang i Olympia.
Der skal ikke gå længe før dette vækker forargelse og bliver kædet sammen med det aktuelle politiske styre i Kina som ellers er kendt for fremragende folkeoplysning og foregangsmænd i samfundsudvikling og frihedskæmpere.


Andre fremtrædende samfundskommentatorer har helt fejlagtigt kædet den stolte græske tradition sammen med en mode tradition som opstod under koloniseringen af Amerika, nemlig rygning http://jacobnoergaard.blogspot.com/2008/03/rygeforbud-ved-ol-i-beijing-for.html


Så sent som i dag har flere politikere på verdens navle Fyn været ude og sige at de ønsker ikke folkeoplysning og at støtte denne ædle græske tradition, idræt skal foregå med hjælpemidler og tekstiler. Man kan mistænke dem for at have forbindelser til fåreavlermafiaen i Irland som længe har været under mistanke for at have en stærk lobbyvirksomhed i EU og som deres erklærede mål vil gøre alt for at stoppe drivhuseffekten, for som de siger: Hvis det bliver varmere og varmere, hvem gider så bruge uldtrøjer mere? Vi kan ikke stole på Voldborg til at bære hele vores forretning!

Ingen kommentarer: